Remedii naturiste eficace pentru sinuzita – Partea 1 (descrierea si cauzele sinuzitei)

Introducere: descrierea bolii, cauze și simptome

NOTĂ: Informațiile cuprinse in acest articol nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni vreo boală sau o stare de sănătate. Vă rugăm să citiți cu atenție aceasta pagină pentru mai multe informații: Exonerare

Infecția sinusurilor sau sinuzita este o afecțiune oribilă care afectează foarte multă lume. Ea rezultă atunci când sinusurile din nas devin inflamate și blocate, prinzând mucozitățile și aerul care ar fi în mod normal. eliminat. Aceasta, la rândul său, permite germenilor și altor organisme dăunătoare să intre și să crească, provocând infecție. De asemenea, se dezvoltă o creștere a presiunii care produce dureri severe și chiar chinuitoare în căile nazale și zonele înconjurătoare.
Există două tipuri de infecție a sinusurilor: acută și cronică. Sinuzita acută (cel mai frecvent tip) poate dura până la patru săptămâni, în timp ce sinuzita cronică poate dura mai mult de trei luni și chiar persistă ani de zile. Cei mai frecventi factori declanșatori pentru o infecție a sinusurilor sunt răceala obișnuită, rinita alergică (febra fânului), polipii nazali (umflături necanceroase care cresc în nas sau sinusuri) și un sept deviat (os și cartilaj în afara centrului care împarte cavitatea nazală). ). Semnele și simptomele tipice ale sinuzitei includ; presiune și durere facială, scurgeri nazale și/sau înfundare, tuse, dureri de cap și pierderea gustului și a mirosului.

Există două tipuri de infecție a sinusurilor: acută și cronică. Sinuzita acută (cel mai frecvent tip) poate dura până la patru săptămâni, în timp ce sinuzita cronică poate dura mai mult de trei luni și chiar persistă ani de zile. Cei mai frecventi factori favorizanți și declanșatori pentru o infecție a sinusurilor sunt răceala obișnuită, rinita alergică (febra fânului), polipii nazali (umflături necanceroase care cresc în nas sau sinusuri) și un sept deviat (os și cartilaj în afara centrului care împarte cavitatea nazală). ). Semnele și simptomele tipice ale sinuzitei includ; presiune și durere facială, scurgeri nazale și/sau înfundare, tuse, dureri de cap și pierderea gustului și a mirosului.
Cum să tratați și să vindecați sinuzita?
După ce ați înțeles simptomele și cauzele sinuzitei, trebuie să înțelegeți cum să tratați și să vindecați sinuzita, unde se efectuează tratamentul sinuzitelor: într-un spital sau acasă?
De regulă, această boală este tratată pe bază de ambulatoriu (într-o policlinică), dar în cazuri severe, avansate, dacă apar complicații, poate fi necesară.

Metoda de tratament a sinuzitei depinde de severitatea bolii, stadiul acesteia, caracteristicile individuale ale persoanei (vârsta, alte boli existente, alergii, obiceiuri proaste). Dar, în orice caz, acesta va viza restabilirea funcției de drenaj a sinusurilor și suprimarea procesului infecțios. Cea mai potrivită metodă de tratament în fiecare caz este aleasă de medic.

Metode moderne de tratament al sinuzitei

Există metode conservatoare (non-chirurgicale) și chirurgicale de tratament. Metodele chirurgicale sunt utilizate atunci când tratamentul conservator este ineficient.

Metode moderne de tratament al sinuzitei
Există metode conservatoare (non-chirurgicale) și chirurgicale de tratament. Metodele chirurgicale sunt utilizate atunci când tratamentul conservator este ineficient.
Terapia conservatoare include:

  • medicamente (antibiotice, fitopreparate-mucolitice, vasoconstrictoare și antihistaminice);
    -spălare nazală;
  • YAMIK-cateter (o metoda revolutionară inventată in Rusia de Profesorii Markov și Kozlov in 1993;
  • diverse metode de terapie fizică;
  • tratament acupunctură;
  • hirudoterapie.
    Metodele chirurgicale includ:
  • sinusoplastie cu balon;
  • puncție a sinusului maxilar; terapie cu laser; chirurgie endoscopică (sinuzită maxilară); chirurgie clasică (radicală) cu deschidere a pereților sinusurilor (maxillary sinusomy).
    În tratamentul sinuzitei, mai multe metode sunt de obicei utilizate simultan. De exemplu, combinația clasică este puncția sinusului și terapia medicamentoasă. Acest lucru se datorează faptului că pacienții merg la medic deja atunci când o mulțime de puroi sa acumulat în sinusuri, iar aceste metode au cel mai bun efect terapeutic. Pentru o mai mare eficacitate, un astfel de tratament la sfârșitul stadiului acut poate fi completat cu terapie vibroacustice pentru o recuperare mai rapidă și o curățare completă a sinusurilor.

Dacă recunoașteți sinuzita în stadiile inițiale, determinați aspectul său și consultați un medic în timp util, o puncție poate fi evitată. În aceste cazuri, este posibilă o combinație diferită de metode de tratament, care vor fi selectate de medicul dumneavoastră.

De exemplu, conform unor opinii medicale, orice infecție virală respiratorie acută (ARVI) provoacă sinuzită virală, deoarece virușii care intră în nas intră inevitabil în sinusuri, provocând inflamația corespunzătoare acolo. Dar acest tip de boală în sine trece în siguranță împreună cu o răceală, dacă nu există complicații sub formă de aderare la o infecție bacteriană. Această complicație apare cel mai adesea din cauza congestiei nazale (umflarea membranelor mucoase), astfel încât sarcina principală a unui pacient cu infecții virale respiratorii acute este de a preveni congestia nazală prelungită. Pentru a elimina edemul, puteți utiliza vasoconstrictoare, dar trebuie să vă amintiți întotdeauna că puteți folosi medicamente vasocostrictoare nu mai mult de 3-5 zile, altfel există o amenințare gravă de dependență și dezvoltarea rinitei induse de medicamente, care este foarte dificil de tratat. Pentru a evita congestia nazală beti multe lichide și creati o umiditate a aerului de 50-70% în cameră. Efectuarea acestor pași simpli ajută la evitarea îngroșării și uscării mucusului. Prin urmare, principalul mijloc de prevenire a sinuzitei într-o infecție virală, deoarece nu este surprinzător, este un umidificator de aer, deoarece este dificil să se obțină umiditatea necesară în timpul iernii.

Navigare SeriiRemedii naturiste eficace pentru sinuzita – Partea 2 (tratamente medicale actuale) >>

Articole Similare