Remedii naturiste eficace pentru sinuzita – Partea 3 (prezentarea remediilor naturiste)

Adevărata cauză a sinuzitei

Principala cauză a sinuzitei este un sistem imunitar compromis. Deci, practic, sistemul tău imunitar slab a permis ca tot felul de agenți patogeni să-ți invadeze și să preia corpul tău, ducând la o infecție a sinusurilor (și probabil și la numeroase alte probleme de sănătate).
Fără un sistem imunitar puternic, veți continua să faceți infecții ale sinusurilor precum să dezvoltați și alte probleme de sănătate.
Dar nu este totul așa de sumbru, deoarece, puteți rezolva toate acestea destul de ușor folosind și tratamente naturiste pentru infecția sinusurilor.

1. Întărirea sistemului imunitar cu PROBIOTICE

Medicina tradițională chineză afirmă că infecțiile sinusurilor și răcelile sezoniere sunt aproape întotdeauna legate de problemele stomacale și intestinale. Acest lucru are sens, deoarece 80% din sistemul tău imunitar se află de fapt în sistemul tău digestiv. Când aveți o creștere excesivă a bacteriilor rele în stomac și colon, sistemul dumneavoastră imunitar nu poate funcționa corect și nu poate lupta împotriva invadatorilor străini. Bacteriile rele preiau și se dezvoltă în locuri cum ar fi căile nazale, provocând atât infecții acute, cât și cronice ale sinusurilor.
Dacă aveți o infecție a sinusurilor și/sau oricare dintre problemele de sănătate pe care le-am enumerat mai devreme, foarte probabil veți avea o supraîncărcare toxică de bacterii rele în organism. Deci, pentru a ucide aceste creaturi urâte, aveți nevoie de o mulțime de bacterii bune (probiotice). Modul în care funcționează este acela că bacteriile „prietenoase” le elimina pe cele rele, apoi le ocupa locul, ceea ce este un lucru bun, desigur!
În plus, anumite probiotice (lactobacillus) produc peroxid de hidrogen ca produs secundar natural. Iar peroxidul de hidrogen este un ucigaș puternic de bacterii și un remediu excelent pentru infecțiile sinusurilor!
Vor exista o mulțime de îndoieli că această conexiune între probiotice și infecția sinusurilor nu este reală.
Un studiu care a fost publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, confirmă beneficiile probioticelor pentru reducerea bacteriilor patogene din căile nazale. Două citate care merită cu siguranță evidențiate din raport sunt: „Aceste bacterii (bacteriile rele) pot provoca boli infecțioase precum sinuzita, pneumonia sau otita (infectii ale urechii)” și „Relevanța clinică a nasului ca rezervor de PPB (potențial bacterii patogene) este adesea subestimată”. Titlul raportului spune tot: „Probioticele ingerate reduc colonizarea nazală cu bacterii patogene”.

Cele mai bune modalități de a obține probioticele
Pentru a obține aportul zilnic de probiotice extrem de importante, trebuie să faceți două lucruri. În primul rând, găsiți-vă un supliment probiotic de înaltă calitate pe care să îl luați în fiecare zi (urmând instrucțiunile de pe flacon). Puteți găsi aceste suplimente în aproape fiecare magazin de produse naturiste, magazine online și chiar și în majoritatea supermarketurilor.
În al doilea rând, trebuie să începeți să produceți și să fermentați propriile alimente bogate în probiotice, cum ar fi chefir (vegetal – vom publica o reteta in curand) și varză murată sau castraveți murați. Aceste alimente oferă o mare varietate de probiotice importante de care organismul tău are nevoie în fiecare zi, nu doar pentru sănătatea generală și longevitatea ta, ci și pentru tratarea și prevenirea problemelor de sănătate enervante, cum ar fi sinuzita.

Un alt produs bogat în probiotice este Miedul sau vinul din miere
Rețeta mied sau vin din miere
Un borcan de 5 litri, 500 g de miere, 5 linguri de polen, cateva stafide pt fermentare. Se toarna apă călduță si se lasa la fermentat 3-4 zile. Dupa asta se poate bea avand vreo 1 pana la e grade. La 2 săptămâni ajunge la 10 -12 la suta alcool.

Pe lânga aportul de probiotice pe cale orală, puteți deschide și o capsulă probiotică și, folosind un deget curat, să vă întindeți pe spate și să plasați ușor conținutul direct în nări dacă aveți o infecție a sinusurilor și doriți o ușurare rapidă. Sau ca alternativă, goliți conținutul capsulei probiotice într-o sticlă de lavaj nazal cu apă caldă, filtrată și puțin bicarbonat de sodiu și turnați direct în căile nazale. Dacă nu vă simțiți confortabil cu acest lucru sau pentru copiii mici, puteți utiliza întotdeauna un picurător pentru ochi, o seringă sau o sticluță cu pulverizator nazal (două sau trei pufuri în fiecare nară este indeajuns de obicei). Efectuarea oricăreia dintre aceste 3 metode înainte de culcare pare să funcționeze cel mai bine.

2. Oțetul de mere

Oțetul de mere este un alt remediu remarcabil pentru o infecție a sinusurilor. Conține unele proprietăți antimicrobiene puternice, ceea ce înseamnă că ajută la uciderea oricăror bacterii rele și microbi distructivi care ar putea apare în intestin și căile nazale. În același timp, de asemenea, stimulează și completează aportul de bacterii bune atât de necesare și în aceste zone. Oțetul de mere ajută, de asemenea, la descompunerea mucoasei congestionate și oferă o ușurare excelentă a unui nas înfundat, în timp ce conținutul bogat de potasiu ajută la uscarea nasului care curge. Deci obțineți de fapt tot un dublu efect.
Cum să folosiți oțetul de mere pentru sinuzită
Asigurați-vă că cumpărați doar Otet crud, nepasteurizat si nefiltrat, fara conservanti. Acest lucru este extrem de important, deoarece toate celelalte oțete de mere procesate nu vă vor aduce niciun beneficiu. Amestecați 1-2 linguri de Otet cu 1 linguriță de miere de Manuka (de preferat) în aproximativ 250 ml de apă caldă, filtrată. Bea acest amestec de 3 ori pe zi cu 10-20 de minute înainte de masă.
De asemenea, puteți amesteca 2 lingurițe de Otet în 180 – 200 ml de apă caldă și, folosind o sticla pentru lavaj nazal (se gaseste in farmacii) sau un picurator pentru ochi, turnați direct în căile nazale. Acest lucru poate ustura puțin, timp de câteva secunde, dar este garantat că vă va drena și vă va curăța sinusurile!
Oțetul de mere costa destul de ieftin si are termen de valabilitate nelimitat. Ca și în cazul probioticelor, trebuie să luați Oțetul de mere în fiecare zi din acest moment înainte dacă doriți nu numai să vă tratați infecția actuală a sinusurilor, ci și să preveniți altele în viitor.

3. Extract de frunze de măslin

Tratament cu extract de frunze de măslin pentru cefaleea sinusurilor
Extractul din frunze de măslin este probabil cel mai puternic ucigaș viral, bacterian și patogen de pe planetă! Iar viteza cu care este capabilă să elimine acești invadatori străini nedoriți este foarte impresionantă. Extractul de frunze de măslin este, de asemenea, un agent antiinflamator puternic (sinuzita este, practic, inflamația sinusurilor) și un amplificator imunitar foarte puternic. Deoarece sinuzita este cauzată de toate acestea, acest lucru pune cu siguranță extractul de frunze de măslin pe lista „principală” a remediilor și tratamentelor pentru această afecțiune.
Cel mai bun mod de a lua Extractul de frunze de măslin
Vă sugerăm să alegeți suplimentele cu cea mai mare concentratie (peste 500mg per capsula si cu peste 18% oleuropiene) super puternice și să evitați puterea obișnuită. O concentratie mai slaba nu este suficient de puternică în opinia noastră, astfel încât nu veți culege toate beneficiile și, probabil, veți ajunge să irositi banii.
Cel mai bun mod de a face un tratament cu Extractul de frunze de măslin este un ciclu de de 3 luni și 3 luni pauza. Dacă acest lciclu vi se pare costisitor pentru dvs., atunci puteți să o luați timp de 3 luni, apoi să faceti o pauza timp de 6 luni și apoi sa reluati. Pentru dozare, luați cea mai mare cantitate recomandată pe flacon pentru un efect și beneficii depline.

4. Argintul coloidal

Argintul coloidal este p altă soluție foarte puternică ce elimină virusurile, bacteriile și fungi. Este de fapt unul dintre cele mai populare remedii pentru o infecție a sinusurilor, deoarece îsi face efectul repede (de obicei în 24 de ore). Și dacă aveți o răceală sau virusul gripal care însoțește infecția sinusurilor, argintul coloidal, combinat cu extractul de frunze de măslin, vă va scăpa de virus în câteva zile (chiar și ore în multe cazuri).
Argintul coloidal funcționează într-un mod similar cu extractul de frunze de măslin, legându-se de structura proteică din jurul virusului sau a infecției bacteriene, care apoi îl împiedică să se hrănească și să se reproducă în continuare. Deci, făcând acest lucru, infecția este rapid țintuită, pusă în carantină și ucisă!
Cum se folosește argintul coloidal?
Există două moduri de a utiliza eficient argintul coloidal. Primul este pe plan intern. Luați o linguriță de argint coloidal de mare concentrație amestecată într-un pahar cu apă filtrată de 5-7 ori pe zi timp de 3 săptămâni. A doua cale este externă. Pentru a face acest lucru, înclinați pur și simplu capul pe spate și, folosind o seringă sau un picurător pentru ochi, puneți 3-4 picături de argint coloidal direct în fiecare nară și lasă-l să se scurgă în gât.

5. Aportul de vitamine: Vitamina A, Vitamina D, Vitamina C, Zinc și Acizi Grași Esențiali (EFA)

Toți acești nutrienți sunt remedii puternice pentru o infecție a sinusurilor din două motive de bază. În primul rând, ele ajută la reducerea oricărei inflamații în organism, inclusiv în sinusuri. În al doilea rând, toate ajută la întărirea sistemului imunitar, despre care știți acum că este vital pentru tratarea și prevenirea sinuzitei. Așadar, fie ieșiți și găsiți-vă un complex multivitamine și mineral de bună calitate, cu cantități mari din acești nutrienți cheie, fie cumpărați-i separat, sub formă suplimentară. De asemenea, asigurați-vă că mâncați o mulțime de ouă (vitamina A și zinc), semințe de dovleac (zinc), ardei iute și kale (vitamina C), pește gras de apă rece (EFA) și obțineți multă lumină solară (vitamina D)!

6. Tratamente pe bază de legume și condimente pentru infecția sinusurilor

Ardeiul Cayenne: Acest ardei iute roșu este un remediu puternic pentru o infecție a sinusurilor, atâta timp cât poți suporta arsura lui! Cu siguranță va „curăța nările” destul de rapid și va ajuta la atenuarea durerii și inflamației sinuzitei. De fapt, ardeiul iute de cayenne este considerat cel mai bun analgezic natural și reducător de inflamație. Și funcționează la fel de bine ca și medicamentele precum paracetamolul și Nurofenul, dar nu vă face rău!
Ardeiul cayenne pudra este mult mai puternic (și mai bun) decât doar ardeiul iute roșu simplu. Fie folosește pulberea în gătit cât mai mult posibil, fie amestecă-o într-un smoothie în fiecare zi. Dacă totuși nu îl suporți, ia în schimb capsule de ardei cayenne.
Turmericul: Turmericul conține o substanță antiinflamatoare puternică numită curcumină. Curcumina nu reduce doar umflarea și simptomele sinuzitei destul de repede, ci oferă și sistemului imunitar un impuls puternic și binevenit. Puteți fie să amestecați pudra de turmeric într-un smoothie, fie să luați capsule de min. 500 mg de două ori pe zi, fiind doza recomandată pentru cele mai bune rezultate.

Usturoiul: Este încă unul dintre cele mai bune antibiotice din natură și un remediu eficient pentru o infecție a sinusurilor. Usturoiul conține alicină, o substanță de natură antivirală, antibacteriană și antifungică. Deci, indiferent de infecțiile pe care le aveți în cavitățile nazale, usturoiul le va curăța rapid. Doar asigurați-vă că mâncați usturoi proaspăt (2-3 caței) fie tăiându-i și luându-i cu apă, fie zdroindu-i și adăugându-i la smoothie-ul tău. De asemenea, folosiți usturoiul în supe și în restul gătitului cât de mult puteți.

Pe lângă acestea, puteți lua 3 sau 4 căței de usturoi și îi puteți înmuia în apă timp de 20 de minute înainte de a îi zdrobi pentru a face o pastă de usturoi. Utilizați această pastă pentru a inhala vaporii de la usturoi direct în sinusuri pentru un drenaj rapid și o ușurare binevenită.
Uleiul de oregano: o altă plantă excelentă pentru a scăpa de o infecție a sinusurilor. Partea negativă? Uleiul poate fi puțin scump.

Scorțișoară: Acest condiment cu gust dulce a fost folosit de secole pentru a trata problemele respiratorii, cum ar fi congestia nazală și durerea în gât. S-a demonstrat că substanțele chimice din scorțișoară ucid bacteriile dăunătoare care cauzează sinuzita, împreună cu reducerea inflamației în căile nazale, astfel încât să puteți respira mai ușor. Scorțișoara este, de asemenea, eficientă pentru îndepărtarea mucozităților din sinusuri. Amesteca ½-1 lingurita de scortisoara cu 1 lingurita de miere (de Manuka de preferat) intr-un pahar cu apa calduta sau adauga-l in smoothie-ul tau.

Ceapa și hreanul: ambele sunt tratamente foarte bune (și ieftine) la domiciliu pentru o infecție a sinusurilor. Ambele sunt bogate în sulf (motivul pentru care plângi când le toci) și conțin proprietăți puternice antibiotice, antihistaminice și antiinflamatorii. Asigurați-vă că le folosiți la gătit, în special în supe, cât de mult puteți. Încercați, de asemenea, să tăiați câteva felii mici de ceapă și să le puneți ușor în nări. Incepi apoi sa respiri adanc si nasul tau va fi curat in cateva minute!

Ghimbir: Un alt remediu popular pentru răceli, gripă și probleme ale sinusurilor. Ghimbirul este de natură antimucoasă și antiinflamatoare și, de asemenea, întărește sistemul imunitar destul de puternic. Folosește-l în gătit și fă-ți un ceai fierbinte de lămâie și ghimbir pentru beneficii suplimentare și ameliorarea sinuzitei.

Tratament cu frunze de dafin
Folosirea frunzelor de dafin este considerată o modalitate eficientă de tratare a sinuzitei. Bioflavonoidele, uleiurile esențiale, acizii organici și acizii grași conținuți în frunzele uscate de dafin îi asigură proprietățile antimicrobiene și antiinflamatorii, iar taninurile din compoziția sa pot îmbunătăți starea mucoasei nazale și sinusale.
Printre rețetele pentru tratarea sinuzitei cu frunza de dafin se numără compresele pe zona sinusurilor și administrarea pe cale orală a unui decoct (aici vorbim mai ales de proprietățile imunostimulatoare ale frunzelor de dafin), precum și spălarea nasului cu un decoct și efectuarea de inhalații cu frunze de dafin in apa fierbinte.
Decoct: peste câteva frunze de dafin (2-3) se toarnă o cană de apă clocotită (200-250 ml, apoi se pune la fiert la foc mic, timp de 10-15 minute, după care se strecoară
Există, de asemenea, rețete pentru prepararea acasă a uleiului de dafin. Experții permit utilizarea frunzei de dafin ca un instrument suplimentar, alături de terapia antibacteriană și alte terapii necesare, mai ales după îndepărtarea manifestărilor acute, precum și pentru prevenire.

7. Uleiurile esențiale pentru sinuzită

Uleiurile esențiale sunt folosite în medicina populară pentru a trata sinuzita la domiciliu. Ele sunt folosite pentru inhalare, masaj, realizarea de comprese etc.

Ulei de oregano

Dacă doriți o ameliorare rapidă și susținută a simptomelor de sinuzită, chiar nu puteți trece de uleiul de oregano (și funcționează practic 100% de fiecare dată). Există două moduri de a folosi uleiul. Mai întâi, puneți sub limbă o picătură sau două din ulei amestecat cu o cantitate mică de ulei de masline (de preferat – nu are cel mai bun gust, dar te obișnuiești cu el). Faceți acest lucru de 2-3 ori pe zi. A doua modalitate este să-l folosești la inhalații. Deci într-o oală cu apă fierbinte adaugați câteva picături de ulei de oregano. Puneți un prosop peste cap și aplecați-vă peste oală, inspirând vaporii prin nas.

Ulei de cătină
În cărțile de referință despre medicina populară, puteți găsi adesea o recomandare de a folosi uleiul de cătină pentru tratamentul sinuzitei. Uleiul din fructe de cătină conține o întreagă gamă de acizi grași polinesaturați, un număr mare de vitamine, inclusiv acizi ascorbic și nicotinic, oligoelemente și bioflavonoide, carotenoide etc. În caz de inflamație a sinusurilor paranazale, uleiul de cătină este folosit ca remediu cu activitate antimicrobiană, cu capacitatea de a activa regenerarea.
În medicina populară, sunt oferite diverse metode de tratare a sinuzitei cu ulei de cătină – picături nazale, inhalații. Este necesar să se utilizeze acest remediu în terapia complexă a bolii sub supravegherea unui medic care poate identifica contraindicațiile, poate determina cursul necesar, doza și metoda optimă de aplicare.
Eucaliptul
Eucaliptul este folosit în medicina populară ca remediu pentru sinuzită datorită conținutului ridicat din frunzele acestei plante de substanțe care au un efect dăunător asupra diverșilor agenți infecțioși, precum și a efectului astringent, a capacității de a activa procesele de regenerare a mucoasei. Uleiul de eucalipt este utilizat în principal pentru tratamentul la domiciliu. Se crede că acest remediu ajută la îmbunătățirea alimentării cu sânge a sinusurilor maxilare, la îmbunătățirea ieșirii mucusului și a puroiului.
Uleiul de eucalipt ca remediu pentru sinuzită este utilizat pentru inhalare, prepararea soluțiilor de irigare (în combinație cu alte componente, cum ar fi mentolul, mierea etc.), precum și pentru tratamentul local al mucoasei nazale. Înainte de a utiliza eucaliptul pentru tratamentul complex al inflamației sinusurilor maxilare, este necesar să consultați un medic, deoarece există contraindicații pentru utilizarea sa.

8. Miere și produse apicole

Tratamentul sinuzitei cu miere și propolis
Produsele apicole sunt utilizate pe scară largă pentru a trata sinuzita la domiciliu. Cel mai adesea, există rețete care includ miere și propolis în combinație cu alte produse. Aceste produse sunt folosite pentru tratament topic (picături, turuni), inhalații, comprese.

Tratamentul sinuzitei cu miere
Un remediu popular popular este tratamentul sinuzitei cu miere. Cu proprietăți antiseptice și antiinflamatorii, mierea este folosită pentru o mare varietate de tratamente. Acestea sunt picăturile de miere (20-25% soluție apoasă de miere), și tampoanele de miere – pachete de vată îmbibate în soluție de miere, aplicate pe sinusurile maxilare.
Cum tratează specialiștii sinuzita la domiciliu cu miere? Din punctul de vedere al medicinei oficiale, mierea poate fi folosită pentru a preveni inflamarea sinusurilor paranazale, precum și în tratamentul complex. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că mierea este unul dintre cei mai comuni alergeni, iar utilizarea ei poate provoca iritații locale, așa că, înainte de a o folosi, trebuie să vă consultați medicul.
Există un alt remediu popular pentru sinuzită – miere, bicarbonat de sodiu soluție apoasă și ulei. Din aceste componente, se prepară un amestec, care este instilat în pasajele nazale, se crede că accelerează procesul de recuperare. Cu toate acestea, medicii recomandă folosirea acestei tehnici cu prudență, deoarece componentele amestecului pot provoca iritații severe ale mucoasei nazale și reacții alergice.

Tratamentul sinuzitei cu propolis
Tratamentul sinuzitei cu propolis la domiciliu este utilizat pe scară largă în medicina populară. Acest produs apicol este bogat în bioflavonoide, vitamine, acizi organici, uleiuri esențiale, taninuri și balsamuri. Propolisul are activitate împotriva multor viruși și bacterii, îmbunătățește imunitatea locală și generală, întărește pereții vasculari, reduce inflamația mucoaselor și stimulează procesele de regenerare. Se crede, de asemenea, că propolisul sporește efectul terapiei antibacteriene.
Tinctura de propolis pentru sinuzită se folosește pentru igienizarea (eliminarea infecției) cavității nazale – o soluție alcoolică de diferite concentrații, precum și o soluție apoasă se utilizează pentru prepararea picăturilor, spălarea nasului, efectuarea de inhalații.
Medicii consideră că propolisul poate fi folosit ca un instrument suplimentar în tratamentul bolii, trebuie amintit faptul că utilizarea sa poate provoca reacții alergice, iritații locale. Prin urmare, este important să vă consultați medicul înainte de a-l folosi.

9. Lavaj nazal cu soluție salină

Spălarea nasului cu soluție salină este o metodă obișnuită de tratare a inflamației sinusurilor maxilare la domiciliu. Se crede că această metodă vă permite să eliminați mucusul și secreția purulentă din pasajele nazale, să faceți față umflării membranei mucoase, ajută la dezinfectarea cavității nazale și facilitează respirația.

Pur și simplu amestecați 1 linguriță de sare de mare sau sare madicinală și ½ linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cană de apă caldă, filtrată.

Înainte de a spăla nasul, este necesar să picurăm un vasoconstrictor în nas. În continuare, trebuie să ridicați recipientul cu soluția și să vă aplecați în față la un unghi de 90°, să vă țineți respirația, să deschideți ușor gura, să puneți gura de vărsare a recipientului la nară și să începeți să strângeți recipientul până când lichidul curge din cealaltă nară. Repetați procedura pe cealaltă parte. După ce vă clătiți, suflați-vă nasul.

Clătire cu betadină și sare: aceasta este doar o versiune îmunătățită a spălării cu soluție salină standard. Și da, funcționează mai bine! Doar cumpărați niște Betadină de la farmacie și adăugați 5-7 picături la 1 cană de apă caldă filtrată, împreună cu 1 linguriță de sare de mare și ½ linguriță de bicarbonat de sodiu. Utilizați o seringă sau o o sticlă de lavaj nazal și spălați fiecare nară în același mod ca și clătirea cu soluție salină. Repetați de 2-3 ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Spălarea nasului, într-adevăr, este o procedură auxiliară utilă pentru sinuzită, dar medicii consideră că soluțiile preparate acasă pot duce la iritarea membranei mucoase, la apariția fisurilor pe ea, deoarece proporția de substanțe diluate este adesea încălcată. În plus, este foarte important să efectuați procedura în mod corect.

10. Dieta

Ceea ce mănânci și ce nu este bine să mănânci sunt extrem de importante pentru prevenirea și tratarea sinuzitei. Nu trebuie consumate alimentele rafinate și procesate, în special zaharurile rafinate și alimentele care conțin drojdie (pâine, alcool etc.), deoarece acestea hrănesc bacteriile rele din organism. De asemenea, evitați alimentele care formează mucoase, inclusiv toate produsele lactate procesate (lapte, brânză, înghețată și iaurt), produsele din făină, prăjelile și ciocolata. Dacă suferiți în mod regulat de infecții ale sinusurilor, ultimul lucru de care aveți nevoie este mucozități suplimentare.
Alimentele din care trebuie să mănânci cat mai mult: multe fructe proaspete, legume, ierburi și fructe de pădure, inclusiv afine, zmeură, goji, și semințe, inclusiv chia și semințe de in, împreună cu uleiuri sănătoase, cum ar fi uleiul de cocos organic și uleiul de măsline. Și, desigur, mâncați o mulțime de alimente cultivate și fermentate, cum ar fi chefirul vegetal și varza murată pentru bacteriile bune și peștele gras pentru acizii grași esențiali.

În concluzie, recomandările pe care vi le-am sugerat aici sunt tratamente „testate” pentru a scăpa de sinuzită, care sunt extrem de eficiente și s-au dovedit că funcționează rapid.

Aceste remedii nu doar vă oferă o ameliorare excelentă în caz de sinuzită ci ajută și la prevenirea infecțiilor ulterioare în viitor.

Surse pentru articol: imunitet.org / lifesavinghealth.org
Navigare Serii<< Remedii naturiste eficace pentru sinuzita – Partea 2 (tratamente medicale actuale)

Articole Similare